sobota, 28 stycznia 2017

Owsianka z orzechami włoskimi i morwą


No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami ładuję się zdrową energią. Z płatków owsianych górskich. Co by w górskim nastroju pozostać. Hops po przepis!

Składniki:



    • 30 g płatków owsianych górskich 
    • 100 ml wody 
    • 150 ml bezglutenowego mleka owsianego 
    • 10 g orzechów włoskich 
    • 10 g suszonej morwy 
    • opcjonalnie jedna łyżka miodu lub syropu z agawy


              Sposób przyrządzania:

              Do miski wsypać płatki owsiane i zalać ciepłą wodą. Odstawić na 7-10 minut, aby płatki zmiękły. Mleko owsiane delikatnie podgrzać, a następnie dodać do płatków. Całość wymieszać z łyżką miodu lub syropem z agawy oraz dodać orzechy włoskie i morwę.



              Smacznego!

              9 komentarzy:

              1. Po takim śniadaniu każdy dzień będzie udany;) Udanego urlopu!

                OdpowiedzUsuń
                Odpowiedzi
                1. dziękuję:)! mam w planach zabrać ze sobą pakę płatków i uskuteczniać te śniadanie przez cały pobyt :)

                  Usuń
              2. Chyba nigdy nie jadłam takiej owsianki.

                OdpowiedzUsuń
              3. Cudownie wygląda! Idealne na śniadanie. :)
                https://jaglusia.wordpress.com/

                OdpowiedzUsuń
              4. Ja jednak wolę takie baaaardzo gęste owsianki :)
                https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

                OdpowiedzUsuń
                Odpowiedzi
                1. ta też może taka być :) zredukuj ilość mleka i wody :)

                  Usuń