piątek, 20 marca 2015

Piątkowa prostota. Mrożony banan i mięta



Odnoszę wrażenie, że cokolwiek bym dzisiaj napisała, przybrałoby to postać najczystszego bełkotu. Coś w tym musi być. W piątek się nie pisze, w piątek się je. I pije.

Dla tych, którzy czują spadek formy po pięciodniowym maratonie roboczym, przygotowałam koktajl pełen energii. Jego idealna temperatura, lekko gęsta konsystencja i świeżość w smaku sprawiają, że w ciało wstępuje nowa siła. Ja już wstrzyknęłam w siebie tę dawkę .

Koktajl bananowo-miętowy z karobem


Składniki:
3/4 mrożonego banana
3/4 szklanki mleka sojowego lub migdałowego (chociaż krowie także świetnie się nada)
ok. 6-7 sporych listków świeżej mięty
1 płaska łyżeczka karobu

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować na jednolity koktajl. Podawać od razu, gdy banan jest jeszcze ciągnący, a mięta uwalnia aromat.  




Pięknego i smacznego weekendu!

6 komentarzy:

  1. Mięta dodaje tu orzeźwiającego charakteru ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. otóż to :) jest idealna do takich połączeń :)

      Usuń
  2. Bardzo lubię. I znowu : u mnie tez jest koktajl...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszka, chyba mamy podobne rytmy dnia :) Smacznego!

      Usuń